Voor de meeste schoonmaakklussen geldt dat de schoonmakers vooral in de ochtend- of avonduren langskomen. Maar wij vinden dat dit anders moet en kan. Want er zitten meer voordelen aan het schoonmaken gedurende dag dan je zou denken. De dagschoonmaak zorgt bijvoorbeeld voor een betere communicatie tussen opdrachtgever en schoonmaakmedewerkers. En ook het ziekteverzuim van schoonmaakmedewerkers wordt op deze manier verlaagd. Daarom hebben we hieronder kort de voordelen van de dagschoonmaak voor u op een rijtje gezet.

1. Persoonlijk contact

Doordat de schoonmakers langskomen tijdens reguliere werktijden bouwen zij een persoonlijke relatie op met medewerkers. Dat leidt tot een positieve werkomgeving en wederzijds begrip tussen de schoonmaakploeg en andere medewerkers.

2.   Vermindering van ziekteverzuim

Dagschoonmaak vermindert het ziekteverzuim van schoonmaakmedewerkers omdat ze regelmatige werktijden hebben en niet ’s avonds laat of in de vroege ochtenduren hoeven te werken, wat hun algehele welzijn en gezondheid bevordert.

3. Onderdeel van het bedrijf

Doordat de schoonmakers overdag meer in contact komen met de medewerkers voelen ze zich meer betrokken. Dat komt doordat de grenzen simpelweg iets meer vervagen. Het is dan ook makkelijker om ze aan te spreken voor eventuele verzoeken. Hierdoor wordt de loyaliteit en motivatie bij de schoonmakers versterkt.

4. Gebruikersdiscipline verbetert

Tijdens de dagschoonmaak staan de medewerkers natuurlijk in direct contact met de schoonmakers. Daardoor ontstaat er meer wederzijds begrip voor de werkzaamheden. Met als gevolg dat uw medewerkers meer rekening zullen houden met de schoonmaakwerkzaamheden die zij veroorzaken.

5. Energiebesparing

Misschien is het een beetje een dooddoener, maar ook op de energiekosten kan worden bespaard. Doordat uw bedrijfsruimtes minder lang gebruikt worden hoeft de verwarming en verlichting niet zo lang aan te staan. En dat scheelt natuurlijk weer in de kosten.

Wilt u meer informatie ontvangen over de dagschoonmaak van TopCleaners? Kijk gerust eens rond op onze pagina over schoonmaakonderhoud.
Wij staan graag voor u klaar!