Koffie gemorst op een drukke ochtend, of een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gehad? Een vlek in het tapijt is snel gemaakt. Als zo’n vlek eenmaal is ontstaan kom je er moeilijk vanaf. Gelukkig zijn er wel een aantal handige trucjes die je kunt gebruiken voor het reinigen van je tapijt. In dit blog delen we graag een aantal tips met je.

Wees op tijd!

Het is belangrijk om direct actie te ondernemen als je een plek in het tapijt ziet. Deze vlekken zijn namelijk een tikkende tijdbom. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om ze te verwijderen. Pak daarom direct een stuk keukenpapier of een doek om de vlek mee droog te deppen. Op die manier neem je snel het overtollige vocht op. Het is daarbij wel belangrijk om niet te wrijven in de vlek. Zo voorkom je dat je het vocht verder in de vezels duwt.

Tapijt reinigen met huis-tuin-en-keukenspulletjes

Wist je dat er genoeg spullen zijn die je gewoon in huis hebt waarmee je een vlek kunt verwijderen? Neem bijvoorbeeld een mengsel van azijn en water. Als je dat aanbrengt op het tapijt kun je vlekken van zoete drank of koffie heel goed tegengaan. Ook voor vetvlekken bestaat een makkelijke oplossing. Los een beetje afwasmiddel op in water, laat het intrekken in de vlek, en je tapijt ziet er weer stralend uit!

Tapijt reinigen met tapijtreinigers

Kom je er met de huishoudelijke producten niet helemaal aan uit? Geen zorgen! Met een simpele tapijtreiniger kun je al een heel eind komen. En is zelfs die niet opgewassen zijn tegen de vlekken in je tapijt? Dan kun je het altijd nog proberen met een stoomreiniger. De hete stoom en de zuigkracht kunnen tot diep doordringen in je tapijt en zo heel effectief de vlekken verwijderen.

Kies voor de hulp van een professionele schoonmaker

In dit blog hebben we al heel wat tips gedeeld om zelf je tapijt te reinigen. Maar soms is zelfs dat niet genoeg. In dat geval is het een goed idee om de hulp in te schakelen van een professioneel schoonmaakteam. Zij werken met de beste schoonmaakmiddelen- en materialen. Op die manier krijgen we zelfs de ergste vlekken binnen een mum van tijd uit het tapijt. Wil je weten hoe we dat doen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Wil je meer van dit soort tips ontvangen? Bekijk dan zeker eens onze LinkedIn pagina.